Rosenhøj – dit bofællesskab

Rosenhøj er i et bofællesskab for borgere med personlighedsforstyrrelser og psykiske udfordringer, som for nogle skyldes misbrugsproblemer. Alle er voksne mennesker i alderen fra 18-70 år, som lever selvstændige liv på Rosenhøj.

Rosenhøj er i høj grad beboernes hus. Det er deres hjem, og alle er selv med til at indrette fællesarealerne både indendørs og udendørs.

Derfor forventer vi at alle – efter evne og lyst – bidrager til fællesskabet, fx ved at hjælpe med at vande blomster, slå græs, passe urtehave, male, gøre rent mv. Vi tror på respekt og inddragelse og støtter op om alle beboeres individuelle ønsker. Beboere har større eller mindre opgaver på stedet, ligesom nogle beboere også deltager i aktiviteter og tilbud uden for huset.

Til gengæld tilbyder vi trygge og rolige omgivelser med en fast og forudsigelig døgnrytme. Alle kan forvente at få hjælp og støtte til at udvikle sig og arbejde med egne vanskeligheder og udfordringer.

Som personale har vi respekt for, at Rosenhøj er beboernes hjem – eksempelvis banker vi altid på døren og ikke bare buldrer ind. De skal være trygge ved, at det er ok at trække sig tilbage fra fællesskabet en gang imellem.

Vores beboere bliver tilknyttet et fast team, når de flytter ind. Et team, som de altid kan henvende sig til og få støtte og sparring. Sammen med dette team får beboeren udviklet eget individuelle ugeskema med oversigt over dagligdagens aktiviteter, ligesom vi holder ugentlige trivselssamtaler. Dette er med til at skabe den ro i dagligdagen, som vi vægter højt og beboerne sætter pris på.

Dagligdagen og aktiviteter på Rosenhøj

Læs mere

Huset og omgivelserne

Læs mere

Indflytning og husregler

Læs mere